Pyszny i zdrowy deser idealny dla dzieci :)
Pyszny i zdrowy deser - jabłka z miodem i cynamonem
Składniki
- jabłka ( tyle ile mamy osób)
- Miód
- Cynamon
- jogurt biszkoptowy
Składniki
- jabłka ( tyle ile mamy osób)
- Miód
- Cynamon
- jogurt biszkoptowy

Etapy przygotowania
Jabłka umyć, odkroić góry (tam gdzie ogonek) i wydrążyć środki, do środka dać łyżkę miodu i posypać cynamonem.

Można je zrobić na 3 sposoby: 1. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku. 2. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i ugotować. 3. Najszybszy sposób, można je też zrobić w mikrofali.
Gotowe jabłka udekorować jogurtem biszkoptowym, albo takim jak lubimy i polać jeszcze sosem powstałym z soku puszczonego przez owoce, miodu i cynamonu. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37

Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1299

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1172

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 37

Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1299

Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1172

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 159



Składniki
- jabłka ( tyle ile mamy osób)
- Miód
- Cynamon
- jogurt biszkoptowy
Jabłka umyć, odkroić góry (tam gdzie ogonek) i wydrążyć środki, do środka dać łyżkę miodu i posypać cynamonem.
Można je zrobić na 3 sposoby: 1. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku. 2. Włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i ugotować. 3. Najszybszy sposób, można je też zrobić w mikrofali.
Gotowe jabłka udekorować jogurtem biszkoptowym, albo takim jak lubimy i polać jeszcze sosem powstałym z soku puszczonego przez owoce, miodu i cynamonu. Smacznego!