Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny mus kawowy w połówkach awokado"
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 62
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 107
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 134
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 108
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 62
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 107
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 134
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 108
Składniki
Awokado umyj i osusz. Przetnij wzdłuż na dwie równe części i wyjmij pestkę. Łyżeczką wydrąż miąższ, uważając, by nie uszkodzić skórki (posłuży jako miseczka do deseru).
Zmiksuj miąższ awokado z kakao, cukrem pudrem i jogurtem greckim. Dla wzmocnienia smaku dodaj kilka kropli esencji waniliowej.
Tak przygotowany mus włóż do przygotowanych miseczek, po czym wstaw deser do lodówki. Możesz także zrobić z niego sorbet. W tym celu umieść deser w zamrażarce.
<strong>Przepis nadesłała: Aleksandra Główka</strong>Źródło: Kurier TV