Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy szpinakowe w wersji mini"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Składniki
Sposób przygotowania
Wystudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Szpinak dobrze odciśnij. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj.
Do masy ziemniaczanej dodaj szpinak. Wbij jajko. Wrzuć czosnek. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową (najlepiej świeżo startą). Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj . W dużym garnku zagotuj lekko posoloną wodę.
Z masy ziemniaczano-szpinakowej uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha. Wrzuć je na wrzątek. Ostrożnie zamieszaj i gotuj pyzy do momentu wypłynięcia. Gotowe odcedź, osącz. Ułóż na talerzach. Udekoruj cząstkami pomidorków oraz ziołami. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina