Do góry

Desery Przepis na:

Quiche porowy z pieczarkami

Quiche porowy z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Quiche porowy z pieczarkami"

Składniki

  • 22 dag mąki
  • 12 dag margaryny
  • 3 większe pory
  • 30 dag pieczarek
  • 4 łyżki masła
  • 350 ml mleka
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z 20 dag mąki, margaryny, 3 łyżek wody, szczypty soli i cukru zagnieć ciasto. Wylep formę. Piecz 10 min w 180 st. Pory oczyść, posiekaj. Pieczarki pokrój, przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj pory, duś do miękkości. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Przygotuj zasmażkę z reszty masła i mąki, mieszając, wlej mleko, zagotuj. Przestudź, dodaj starty ser i żółtka. Dopraw do smaku. Na podpieczony spód wyłóż pory i pieczarki, zalej sosem. Piecz ok. 30 min w 200 st.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń