Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche porowy z pieczarkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Z 20 dag mąki, margaryny, 3 łyżek wody, szczypty soli i cukru zagnieć ciasto. Wylep formę. Piecz 10 min w 180 st. Pory oczyść, posiekaj. Pieczarki pokrój, przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj pory, duś do miękkości. Dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj zasmażkę z reszty masła i mąki, mieszając, wlej mleko, zagotuj. Przestudź, dodaj starty ser i żółtka. Dopraw do smaku. Na podpieczony spód wyłóż pory i pieczarki, zalej sosem. Piecz ok. 30 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety