Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30485
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2522
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30485
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2522
Składniki
1i 1/2 szkl. mleka zagotować. W 1 i 1/4 szkl mleka rozpuścić cukier i obie mąki. Wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką, puszystą masę.
Formę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć herbatniki, masę budyniową i herbatniki. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego :)