Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25850
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2928
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25850
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2928
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Składniki
1i 1/2 szkl. mleka zagotować. W 1 i 1/4 szkl mleka rozpuścić cukier i obie mąki. Wlać do gotującego mleka. Ugotować budyń i ostudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć na gładką, puszystą masę.
Formę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód ułożyć herbatniki, masę budyniową i herbatniki. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień. Życzę smacznego :)