Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej i od razu wszyscy pokochali ten placuszek:) Jest orzeźwiający w smaku, ale swój ładunek kaloryczny posiada hehehe.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Składniki
Biszkopt kroimy na 2 części tak by móc go przełożyć masą.Ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.Następnie dodajemy sypkie śnieżki i ubijamy.Po ubiciu dodajemy po łyżce serek i dokładnie miksujemy.Gdy mamy gotową masę dodajemy galaretki cytrynowe jak wspomniałam wcześniej rozrobione w 2,5 szklanki wody i już lekko tężejące.Szybko wszystko miksujemy i wylewamy na biszkopt po czy przykrywamy drugim.
Na patelni rozpuszczamy masło z 2 łyżkami cukru pudru i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy na złoty kolor pilnując by się za mocno nie przypiekły bo będą gorzkawe.
Wierzch placka smarujemy dżemem brzoskwiniowym(lub morelowym).Na dżem wykładamy smażone lekko wystudzone wiórki kokosowe.Placuszek najlepiej "przenocować" w lodówce.Smacznego!