Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbarowa galaretka

Rabarbarowa galaretka

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 672

Dodano:

Odsłon: 252

Mamy sezon na rabarbar

Składniki

  • 2 pędy rabarbaru
  • 3 szklanki wody
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 laska cynamonu
  • cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar pokroić w kostkę, zalać wodą, wrzucić laskę cynamonu, posłodzić do smaku (w/g upodobań). Całość gotować do czasu aż rabarbar będzie miękki. Zestawić z ognia, dodać żelatynę.
    Wlać do szklanek.

  2. Schłodzoną galaretkę wstawić do lodówki aż stężeje.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń