Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 488
Dodano: 05.05.2011
Odsłon: 21103
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony rabarbar.
Piec godzinę w 170 stopniach z termoobiegiem
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

zapach_lawendy 08 maja 2011Zgłoś do usunięcia
To prawda - zapomniałam dodać, że ciasto z wierzchu posypujemy cukrem pudrem, ale samego rabarbaru bezpośrednio przed wrzuceniem do ciasta nie posypuję cukrem:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

izabelaxD 08 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Jest chyba posypany cukrem pudrem. Tak widać przynajmniej ;)Ale ładnie wygląda :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

zapach_lawendy 08 maja 2011Zgłoś do usunięcia
rabarbaru nie posypuje cukrem, a blaszke miałam mała 24x24 cm1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 07 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych i napewno wypróbuję, bo lubię takie proste ciasta:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Tajra 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Super ciacho, kiedyś robiłam coś podobnego ale nie mogę znaleźć teraz przepisu bo nie wiem, w której to było gazetce. Możesz napisać na jaką blaszkę jest to ciasto, może być 25x37cm?1 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Lubię takie proste ciasta :) Do ulubionych!1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 06 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Czy rabarbar przed dodaniem do ciasta posypujesz cukrem?1 Kto głosował? | Odpowiedz