Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy bananowe to doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Są banalnie proste do zrobienia. Zrobicie raz, będziecie chętnie powtarzać.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Składniki mieszamy.
Banana obieramy, rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Dodajemy mleko i jajko. Składniki mieszamy do połączenia.
Do mokrych składników przesypujemy suche składniki. Ciasto na racuchy miksujemy blenderem lub mieszamy rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzaną patelnię, formujemy racuchy. Smażymy na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone racuchy podajemy zaraz po usmażeniu, polane miodem, z pokrojonym bananem. Smacznego!