Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy bananowe to doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Są banalnie proste do zrobienia. Zrobicie raz, będziecie chętnie powtarzać.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1349
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1813
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 292
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1349
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1813
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 292
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 610
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Składniki mieszamy.
Banana obieramy, rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Dodajemy mleko i jajko. Składniki mieszamy do połączenia.
Do mokrych składników przesypujemy suche składniki. Ciasto na racuchy miksujemy blenderem lub mieszamy rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzaną patelnię, formujemy racuchy. Smażymy na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone racuchy podajemy zaraz po usmażeniu, polane miodem, z pokrojonym bananem. Smacznego!