Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy bananowe to doskonała propozycja na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Są banalnie proste do zrobienia. Zrobicie raz, będziecie chętnie powtarzać.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2592
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cukier. Składniki mieszamy.
Banana obieramy, rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Dodajemy mleko i jajko. Składniki mieszamy do połączenia.
Do mokrych składników przesypujemy suche składniki. Ciasto na racuchy miksujemy blenderem lub mieszamy rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzaną patelnię, formujemy racuchy. Smażymy na zloty kolor z każdej strony.
Usmażone racuchy podajemy zaraz po usmażeniu, polane miodem, z pokrojonym bananem. Smacznego!