Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje racuszki na kwaśnym mleku z dodatkiem śliwek. Takie racuchy to fajna propozycja na słodki podwieczorek.
patelnia, mikser, nóż, wyższa miska,
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1893
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 320
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 748
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17192
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1893
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 320
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 748
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17192
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Do mleka dodać jajko, szczyptę soli, dokładnie rozmieszać dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Dodać przygotowane wcześniej śliwki, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką umoczoną w zimnej wodzie kłaść na gorący olej porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Składniki można podwoić.