Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje racuszki na kwaśnym mleku z dodatkiem śliwek. Takie racuchy to fajna propozycja na słodki podwieczorek.
patelnia, mikser, nóż, wyższa miska,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Do mleka dodać jajko, szczyptę soli, dokładnie rozmieszać dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Dodać przygotowane wcześniej śliwki, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką umoczoną w zimnej wodzie kłaść na gorący olej porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Składniki można podwoić.