Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje racuszki na kwaśnym mleku z dodatkiem śliwek. Takie racuchy to fajna propozycja na słodki podwieczorek.
patelnia, mikser, nóż, wyższa miska,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10630
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3271
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10630
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3271
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Do mleka dodać jajko, szczyptę soli, dokładnie rozmieszać dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Dodać przygotowane wcześniej śliwki, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką umoczoną w zimnej wodzie kłaść na gorący olej porcje ciasta i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Składniki można podwoić.