Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy twarogowe"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki (na 10 min). Żółtka utrzyj w misce z twarogiem oraz mąką. Do składników dolej mleko. Całość miksuj około 5 minut, aż ciasto będzie idealnie gładkie.
Schłodzone białka ubij. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, dodaj cukier waniliowy i zwykły. Ubijaj dalej jeszcze 2–3 minuty. Pianę porcjami dołóż do ciasta. Delikatnie mieszaj je łyżką. Pomarańczę sparz, wytrzyj.
Do ciasta zetrzyj skórkę z 1/4 pomarańczy. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką ciasto i smaż racuchy. Podawaj je z miodem i owocami.Źródło: Tina