Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy twarogowe"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9644
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9644
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki (na 10 min). Żółtka utrzyj w misce z twarogiem oraz mąką. Do składników dolej mleko. Całość miksuj około 5 minut, aż ciasto będzie idealnie gładkie.
Schłodzone białka ubij. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, dodaj cukier waniliowy i zwykły. Ubijaj dalej jeszcze 2–3 minuty. Pianę porcjami dołóż do ciasta. Delikatnie mieszaj je łyżką. Pomarańczę sparz, wytrzyj.
Do ciasta zetrzyj skórkę z 1/4 pomarańczy. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką ciasto i smaż racuchy. Podawaj je z miodem i owocami.Źródło: Tina