Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami chorujemy na ataki słodkości :D w tym pomocna jest książka Pawła Małeckiego na różne słodkości. Racuchy pycha :P
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier. Kiedy stanie się złoty ,wrzucamy pokrojone w kostkę gruszki. Karmelizujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże ucieramy z cukrem ,dodajemy ciepłe mleko i 1/3 mąki ,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą część mąki i jajko. Składniki dokładnie łączymy. Do ciasta dodajemy karmelizowaną gruszkę ,delikatnie łączymy. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rumiany kolor.