Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami chorujemy na ataki słodkości :D w tym pomocna jest książka Pawła Małeckiego na różne słodkości. Racuchy pycha :P
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7641
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2783
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7641
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2783
Składniki
Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier. Kiedy stanie się złoty ,wrzucamy pokrojone w kostkę gruszki. Karmelizujemy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże ucieramy z cukrem ,dodajemy ciepłe mleko i 1/3 mąki ,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą część mąki i jajko. Składniki dokładnie łączymy. Do ciasta dodajemy karmelizowaną gruszkę ,delikatnie łączymy. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rumiany kolor.