Desery Przepis na:
Racuchy z kwaśnej śmietany

Składniki
- 2 jajka
- 4-5 łyżek cukru
- 200 ml kwaśnej śmietany -u mnie 18%
- 250 g mąki pszennej
- 2-3 jabłka w zależności od wielkości
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Jabłka obrać i pokroić w np. w talarki.
Smażyć w średnio głębokim oleju z obu stron na rumiano, uważając, aby nie przypaliły się przy brzegach. W razie potrzeby obniżyć temperaturę smażenia.
Można podać z cynamonem lub cukrem pudrem :)
Komentarze do przepisu (2)

eka88 09 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Super! Życzę smacznego!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 08 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
zaintrygowały mnie mocno placuszki, zabieram do wypróbowania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz