Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na racuchy, które robi się błyskawicznie
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Składniki
1. Do miski przekładamy mleko zsiadłe.
2. Wbijamy jajka.
3. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól.
4. Wsypujemy mąkę pszenną.
5. Wyrabiamy ciasto musi być gęste, jak jest rzadkie dodajemy mąki.
6. Z ciasta robimy kulkę, rozpłaszczamy ją.
7. Na środek nakładamy łyżeczkę powideł.
8. Zawijamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Racuchy gotowe. 10. Smacznego.