Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na racuchy, które robi się błyskawicznie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 555
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11375
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 555
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11375
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
1. Do miski przekładamy mleko zsiadłe.
2. Wbijamy jajka.
3. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól.
4. Wsypujemy mąkę pszenną.
5. Wyrabiamy ciasto musi być gęste, jak jest rzadkie dodajemy mąki.
6. Z ciasta robimy kulkę, rozpłaszczamy ją.
7. Na środek nakładamy łyżeczkę powideł.
8. Zawijamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Racuchy gotowe. 10. Smacznego.