Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z kaszy jaglanej z żurawiną"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Drożdże wymieszaj z trze ma łyżkami ciepłego mleka i łyżką mąki pszennej. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia.
Kaszę zmiel w młynku na gładki proszek. Dodaj do wyrośniętego zaczynu razem z resztą mąki pszennej. Wbij jajko, dodaj sól, mleko oraz stopione i przestudzone masło. Masę dokładnie zmiksuj.
Z powstałego ciasta usmaż puszyste racuszki.
Żurawinę oraz pokrojonego ananasa zalej gorącą wodą. Dosyp łyżkę cukru, zagotuj. Zagęść kisiel mąką ziemniaczaną i polej nim racuchy. Podawaj np. na kolację.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 330, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax