Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16751
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 447
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16751
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 447
Składniki
Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka, wsypujemy cukier oraz cukier wanilinowy, całość mieszamy i zagotowujemy, pozostałe mleko łączymy z mąką pszenną oraz ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewamy sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszamy, wszystko gotujemy na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką
Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.