Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.
Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka, wsypujemy cukier oraz cukier wanilinowy, całość mieszamy i zagotowujemy, pozostałe mleko łączymy z mąką pszenną oraz ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewamy sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszamy, wszystko gotujemy na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy.
Do wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką
Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę.
Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 10
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 168
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 10
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 168
Składniki
Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka, wsypujemy cukier oraz cukier wanilinowy, całość mieszamy i zagotowujemy, pozostałe mleko łączymy z mąką pszenną oraz ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewamy sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszamy, wszystko gotujemy na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką
Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 168
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 155