Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe ciasto dla tych,którzy nie lubią ... piec! :) Poza tym deser jest bardzo wykwintny.
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 599
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 156
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 599
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 156
Składniki
Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku dokładnie wymieszać mąki i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając. Gotować przez około 4-5 min. ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Odstawić masę do wystudzenia. Miękkie masło i margarynę ubić na puszystą masę,powoli dodawać ostudzony budyń,ciągle miksując. W prostokątnej blasze do pieczenia placków,wyłożonej papierem pergaminowym,lub folią spożywczą ułożyć warstwę krakersów,dokładnie zakrywając dno (w razie potrzeby krakersy przyciąć). Nałożyć na krakersy 1/4 masy. Czynność powtarzać do uzyskania czterech warstw,ostatnią warstwą ma być masa. Posypać wiórkami kokosowymi,przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 12 godzin w zimne miejsce. Przepyszne i pasujące nawet na extra imprezy ciasto! Polecam i życzę smacznego! :)