Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 738
Dodano: 27.12.2007
Odsłon: 11837
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku dokładnie wymieszać mąki i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając. Gotować przez około 4-5 min. ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Odstawić masę do wystudzenia. Miękkie masło i margarynę ubić na puszystą masę,powoli dodawać ostudzony budyń,ciągle miksując. W prostokątnej blasze do pieczenia placków,wyłożonej papierem pergaminowym,lub folią spożywczą ułożyć warstwę krakersów,dokładnie zakrywając dno (w razie potrzeby krakersy przyciąć). Nałożyć na krakersy 1/4 masy. Czynność powtarzać do uzyskania czterech warstw,ostatnią warstwą ma być masa. Posypać wiórkami kokosowymi,przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 12 godzin w zimne miejsce. Przepyszne i pasujące nawet na extra imprezy ciasto! Polecam i życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kama0310 07 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
hej znam ten przepis ale do masy dodaje szklanke wódki i wiórki kokosowe. niebo w gębie spróbujcie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

pumcia 01 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Tak sie na "wariata" robi szybkie kremowki.0 Kto głosował? | Odpowiedz