Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe ciasto dla tych,którzy nie lubią ... piec! :) Poza tym deser jest bardzo wykwintny.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku dokładnie wymieszać mąki i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając. Gotować przez około 4-5 min. ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Odstawić masę do wystudzenia. Miękkie masło i margarynę ubić na puszystą masę,powoli dodawać ostudzony budyń,ciągle miksując. W prostokątnej blasze do pieczenia placków,wyłożonej papierem pergaminowym,lub folią spożywczą ułożyć warstwę krakersów,dokładnie zakrywając dno (w razie potrzeby krakersy przyciąć). Nałożyć na krakersy 1/4 masy. Czynność powtarzać do uzyskania czterech warstw,ostatnią warstwą ma być masa. Posypać wiórkami kokosowymi,przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 12 godzin w zimne miejsce. Przepyszne i pasujące nawet na extra imprezy ciasto! Polecam i życzę smacznego! :)