Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto nie tylko dla miłośników kokosu. Ciasto jest na herbatnikach a dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1448
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 535
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1326
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1448
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 535
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3618
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1326
Składniki
Forma 29 X 19 cm. 1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami i obiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając. Wystudź, często mieszając aby nie powstał kożuch. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy wyłóż papierem, rozłóż warstwę herbatników, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu. Potem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.