Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto nie tylko dla miłośników kokosu. Ciasto jest na herbatnikach a dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2456
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1464
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2456
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1464
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Forma 29 X 19 cm. 1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami i obiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając. Wystudź, często mieszając aby nie powstał kożuch. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy wyłóż papierem, rozłóż warstwę herbatników, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu. Potem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.