Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Sparzyć i obrać migdały.Zagotować wodę i rozpuścic w niej cukier. Po ostudzeniu przelać do miski i dodać 200 g wiórków kokosowych, mleko w proszku, masło i drobniutko pokruszone wafle.Dokładnie wymieszć składniki (najlepiej mikserem) i odstawić do lodówki na ok.30-40 min. gdy masa stężeje wyjąć z lodówki i formować kuleczki wkładając do środka każdej migdała. Obtaczać w reszcie wiórków kokosowych