Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 4459
Dodano: 20.01.2014
Odsłon: 10407
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Opakowanie waniliowego cukru mieszamy z połową szklanki zwykłego, dodajemy dwa żółtka i ucieramy na gładką masę. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i rozprowadzamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy całość do utartych żółtek i chwilę miksujemy.
Drugą szklankę mleka należy zagotować z połową szklanki cukru. Do gotującego się mleka wlewamy uzyskaną wcześniej z żółtek mieszankę. Gotujemy budyń na małym ogniu aż zgęstnieje. Studzimy masę i całkiem zimną miksujemy z margaryną mleczną. Pod koniec dosypujemy około 100 g kokosowych wiórków.
Do blaszki (forma jak kto woli i posiada) wyściełanej folią spożywczą układamy warstwami krakersy przełożone budyniową masą kokosową. Ostatnią warstwę kremu posypujemy resztą kokosowych wiórków i odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie aż krakersy delikatnie zmiękną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

rosynka 06 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Super!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 20 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 20 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
to ciacho jest mega pyszne :)Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz