Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie. Potrzeba chwili, nie wymaga specjalnych uzdolnień.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ. Żółtka roztrzepać z mąką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. Dodać wiórki - wymieszać. Gotowe. Na blaszce układać ciastka, przekładać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.