Do góry

Desery Przepis na:

Raffaello na krakersach

Raffaello na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 10856

Pyszne :)

Składniki

  • Masa budyniowa;
  • 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka mąki pszennej
  • 200 g. masła, 100 g. wiórków kokosowych, duża paczka krakersów
  • wierzch;
  • 1/2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki wrzątku, 3 łyżki maku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jedną szklankę mleka należy zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu wymieszać z przesianą mąką pozostałe mleko. Wlać na gotujące mleko z cukrem. Mieszać, aż powstanie konsystencja gęstego budyniu. Dobrze jest na koniec zmiksować masę blenderem. Naczynie przykryć folią i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. O tej porze roku polecam balkon lub parapet.
    Masło zmiksować do białości i dodawać po jednej łyżce zimną masę budyniową.
    Na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
    Na spód ułożyć 15 krakersów, na nie umieścić połowę masy, rozsmarować. Na masę ułożyć kolejne 15 krakersów, na które wykładamy resztę masy. Ponownie układamy krakersy.


    Do cukru pudru wlewamy wrzątek, mieszamy łyżką. Powstanie lukier.
    Lukrem smarujemy krakersy i dekorujemy makiem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń