Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Jedną szklankę mleka należy zagotować z cukrem. W osobnym naczyniu wymieszać z przesianą mąką pozostałe mleko. Wlać na gotujące mleko z cukrem. Mieszać, aż powstanie konsystencja gęstego budyniu. Dobrze jest na koniec zmiksować masę blenderem. Naczynie przykryć folią i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. O tej porze roku polecam balkon lub parapet. Masło zmiksować do białości i dodawać po jednej łyżce zimną masę budyniową. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Na spód ułożyć 15 krakersów, na nie umieścić połowę masy, rozsmarować. Na masę ułożyć kolejne 15 krakersów, na które wykładamy resztę masy. Ponownie układamy krakersy. Do cukru pudru wlewamy wrzątek, mieszamy łyżką. Powstanie lukier. Lukrem smarujemy krakersy i dekorujemy makiem. Smacznego.