Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto i łatwe w przygotowaniu
Truskawki starannie umyć, osączyć odszypułkować.
Z białek ubić sztywną pianę i nie przerywając ubijania, stopniowo wsypywać cukier. Następnie mieszając łyżką, porcjami dodawać żółtka, a potem-mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu starannie wymieszać tę masę z sokiem z cytryny, przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy26-28 cm, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i piec około 25 minut (nie otwierać piekarnika ). Następnie podwyższyć temperaturę do 180 C i dopiec ciasto. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone.
Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty równej grubości. Górny blat pokruszyć i wymieszać z ajerkoniakiem. Płatki migdałowe lekko zrumienić na suchej patelni. Zimną śmietanę ubić i wymieszać z pokruszonym ciastem oraz dwiema łyżami płatków migdałowych.
Dolny blat nasączyć herbatą. Ułożyć na nim pokrojone truskawki, posypać cukrem pudrem i przykryć przygotowaną masą, tworząc kopułę. Posypać resztą płatków migdałowych.
Delikatny, kremowy serek brie idealnie współgra z soczystą truskawką i rześką...
Odsłon: 370
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 252
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 112
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 182
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 249
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 205
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 252
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 112
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 182
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 249
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 205
Składniki
Truskawki starannie umyć, osączyć odszypułkować.
Z białek ubić sztywną pianę i nie przerywając ubijania, stopniowo wsypywać cukier. Następnie mieszając łyżką, porcjami dodawać żółtka, a potem-mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu starannie wymieszać tę masę z sokiem z cytryny, przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy26-28 cm, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C i piec około 25 minut (nie otwierać piekarnika ). Następnie podwyższyć temperaturę do 180 C i dopiec ciasto. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone.
Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty równej grubości. Górny blat pokruszyć i wymieszać z ajerkoniakiem. Płatki migdałowe lekko zrumienić na suchej patelni. Zimną śmietanę ubić i wymieszać z pokruszonym ciastem oraz dwiema łyżami płatków migdałowych.
Dolny blat nasączyć herbatą. Ułożyć na nim pokrojone truskawki, posypać cukrem pudrem i przykryć przygotowaną masą, tworząc kopułę. Posypać resztą płatków migdałowych.
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 76
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 271