Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne LODY !POLECAM!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Keksówke wykladamy papierem do pieczenia. 500ml smietany ubijamy na pól sztywno i zostawiamy w lodówce. Bledujemy banany z pól paczki fixem do smietany(cukier puder dodac wedle uznania) i odstawiamy na bok.Bledujemy owoce lesne z 100ml smietany i reszty fixu i cukru pudru(wedle uznania): Do zbledowanych owoców lesnych dodajemy polowe ubitej smietany,mieszamy i wylewamy do keksówki.To samo robity z bananami i wlewamy na owoce lesne, jako druga warstwe i dajemy do zamrazalki. Na g´re przyjdzie czekolada z ryzem: czekolade rozpuszczamy w mikrofalówce dodajemy ciepla smietanke i mieszamy.Nastepnie kruszymy wafle ryzowe i mieszamy. Ukladamy jako trzecia warstwe do Keksówki.
Przez noc zostawiamy w zamrazalce.GOTOWE!SMACZNEGO!