Do góry

Desery Przepis na:

Rodzynkowe pieguski.

Rodzynkowe pieguski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3083

Dodano:

Odsłon: 500

Jeżeli chcesz zrobić swoim bliskim przyjemność to upiecz te ciasteczka. Są zdrowe bo zawierają kakao, a poza tym długo zachowują świeżość,

Składniki

  • 200 g mąki
  • 120 g margaryny
  • 150 g cukru
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 50 g kakao
  • 100 g rodzynek
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rodzynkowe pieguski.

Przygotowanie

  1. Margarynę i cukier utrzyj na puszysta masę.150 g czekolady rozpuść i przestudź. Płynną masę wlej do utartej margaryny plus jajka. Dokładnie połącz.

  2. Mąkę przesiej z sodą i kakao. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  3. Suche składniki plus rodzynki wsyp do masy czekoladowej i dokładnie wymieszaj.

  4. Z powstałego ciasta formuj w dłoniach niewielkie kulki. Każdą kulkę układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszcz. Piecz w nagrzanym piekarniku ( 170 st. )10-15 min. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń