Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lato to pora na ciasta z owocami a ja dla odmiany proponuję rodzynkowiec, słodki, wilgotny, o lekkim smaku alkoholu, ciasto idealne, zachecam
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
1. na biszkopt: oddzielić żółtka od białek, białka ubic na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę ubijać, dodac mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz wodę, olej i ocet, delikatnie wymieszać, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok 35 min w 180 st, wystudzic, 2. rodzynki zalać wódką, odstawić na noc do nasączenia, 3. na krem: wymieszać obie mąki z cukrem, rozprowadzić 1 szkl mleka, drugą szkl mleka zagotować, wlać rozrobioną mąke, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyzce budyniu, utrzeć krem, doprawic olejkiem, można dodać trochę soku z cytryny, 4. rodzynki odcedzić, czekolady połamać, dodać mleko, rozpuścić na parze, 5. biszkopt przekroić, ( można nasączyć lekko alkoholem w ktorym moczyły sie rodzynki), posmarować dżemem, a nastepnie kremem ( odłozyć 3 łyzki kremu na wierzch), przykryć drugim plackiem, posmarować kremem, rozłożyć rodzynki, polać roztopioną czekoladą, odstawić do schłodzenia smacznego