Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie bez żadnej pracy, zawsze wychodzą i smakują naprawdę pysznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3884
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 303
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 660
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3884
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 303
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 660
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól, cukier waniliowy. Kawałki zimnego masła szybko siekamy nożem lub trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy żółtka oraz wodę i zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie, z ciasta odcinamy małe kawałki i formujemy je w podłużny wałek. Wałek kroimy na mniejsze podłużne odcinki, które zwijamy w kształt rogalika. Ciasteczka układamy w niedużych odległościach od siebie. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 15-20 min do zarumienienia. Obtaczamy w cukrze pudrze.