Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki, w sam raz do kawy:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16779
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 306
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23282
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16779
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 306
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23282
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, jajka (białka zostają do smarowania rogalików), rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, śmietanę i rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże oraz szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Ja rozwałkowuję na koła o grubości ok. 3mm, kroję na trójkąty jak pizzę. Na każdy trójkąt nakładam łyżeczkę nutelli, zawijam i zaginam w półksiężyce.
Układać na blasze lekko posmarowanej tłuszczem, smarować rogaliki białkiem. Piec w temp. 180-200 stopni C ok. 20min na złoty kolor.
Pychota! Smacznego:) zamiast nutelli można dawać marmoladę.