Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki marchewkowe ze śliwkowymi powidłami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder przesiej przez sito. Dodaj zimne masło, posiekaj. Dodaj startą marchewkę, dokładnie wyrób gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek, podsypując w razie potrzeby odrobiną mąki. Wykrój trójkąty, u podstawy każdego trójkąta ułóż po odrobinie powideł śliwkowych (lub inną ulubioną konfiturę albo dżem). Ciasno zwiń, formując rogaliki. Końce mocno dociśnij.
Rogaliki ułóż na blasze wyłożo nej papierem do pieczenia.
Piecz, aż rogaliki ładnie się zrumienią, 20-30 minut w temp. 180-200°C. Wyjmij, ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie