Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 261
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 261
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, aż się całkowicie połączą. Następnie owinąć we folię i umieścić w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować, podsypując blat i wierzch ciasta mąką. Po rozwałkowaniu wykroić duże koło. Posłużyło mi to tego dno tortownicy. Każdą część pokroić na osiem części. Na szerszą część ciasta umieścić konfiturę i zawinąć, od szerszej do węższej strony. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika i piec 25 minut. Otrzymamy 40 sztuk pysznych rogalików Smacznego.