Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z dżemem

Rogaliki z dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7038

Dodano:

Odsłon: 791

Pyszne :)

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • słoiczek konfitury z róży
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki z dżemem

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokrojone masło i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, aż się całkowicie połączą. Następnie owinąć we folię i umieścić w lodówce na 30 minut.
    Schłodzone ciasto podzielić na cztery części. Każdą rozwałkować, podsypując blat i wierzch ciasta mąką. Po rozwałkowaniu wykroić duże koło. Posłużyło mi to tego dno tortownicy.
    Każdą część pokroić na osiem części. Na szerszą część ciasta umieścić konfiturę i zawinąć, od szerszej do węższej strony.
    Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika i piec 25 minut.

    Otrzymamy 40 sztuk pysznych rogalików

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń