Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny, rozpływający się w ustach deser. Zawsze warto mieć zamrożony arkusz ciasta francuskiego pod ręką.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3382
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1089
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3382
Składniki
Jabłka obrać , przekroić na 8 części. Wyciąć gniazda nasienne. Ciasto cienko rozwałkować, posmarować roztopionym masłem. Pociąć na jednakowej wielkości kwadraty. Na każdym ułożyć cząstkę jabłka i zwinąć . Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Żółtko rozmieszać w miseczce z mlekiem i posmarować ciastka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec około 10-15 minut do ładnego zrumienienia. Jeszcze ciepłe- posmarować lukrem.