Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny, rozpływający się w ustach deser. Zawsze warto mieć zamrożony arkusz ciasta francuskiego pod ręką.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24983
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Jabłka obrać , przekroić na 8 części. Wyciąć gniazda nasienne. Ciasto cienko rozwałkować, posmarować roztopionym masłem. Pociąć na jednakowej wielkości kwadraty. Na każdym ułożyć cząstkę jabłka i zwinąć . Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Żółtko rozmieszać w miseczce z mlekiem i posmarować ciastka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec około 10-15 minut do ładnego zrumienienia. Jeszcze ciepłe- posmarować lukrem.