Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1
Dodano: 12.11.2009
Odsłon: 751
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z 1/2 litra mleka ,drożdży,4 łyżek mąki i 1łyżki cukru robimy rozczyn.pozostawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy.Jajka z cukrem ucieramy mikserem.Do naczynia wsypujemy mąkę,dodajemy rozczyn i pozostałe składniki .Wyrabiamy ciasto(można mikserem z kąńcówką do ciast).
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części .Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części .Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 o C
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)