Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 933

Dodano:

Odsłon: 3011

Kiedy masz ochotę na coś słodkiego... To wychodzą właśnie takie rogaliki. Kruche, słodziutkie i chrupiące. Polecam spróbować.

Składniki

  • 1/2 kg mąki
  • 25 dag smalcu
  • 1 szklanka śmietany
  • szczypta soli
  • ulubione powidło/dżem
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić na stolnicy. Smalec można wcześniej posiekać. Zarobić i wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche, dodać śmietany. Jeżeli jest zbyt wilgotne, dodać mąki. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę/powidła, formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni, przez 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń