Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego... To wychodzą właśnie takie rogaliki. Kruche, słodziutkie i chrupiące. Polecam spróbować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 910
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14461
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 910
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14461
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić na stolnicy. Smalec można wcześniej posiekać. Zarobić i wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche, dodać śmietany. Jeżeli jest zbyt wilgotne, dodać mąki. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę/powidła, formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni, przez 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.