Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny deser, który z pewnością na każdym zrobi wrażenie. Rolada bezowa z truskawkami nie tylko pięknie się prezentuje na paterze, ale również niesamowicie smakuje Połączenie słodkiej, kruchej bezy z puszystym, delikatnym kremem śmietankowym i soczystymi truskawkami z pewnością przypadnie Wam do gustu! Chodź deser jest nieco wymagający, składa się z dosłownie kilku podstawowych składników.
mikser, blacha do pieczenia
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 383
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 918
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1105
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6345
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 383
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 918
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1105
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6345
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. W trakcie ubijania do piany z białek dodawaj stopniowo cukier puder wymieszamy z mąką ziemniaczaną. Białą, lśniącą pianę z białek wyłóż na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Pianę rozsmaruj na kształt prostokąta, zachowaj delikatny margines od brzegów formy, żeby beza podczas suszenia nie przykleiła się do blaszki.
Bezę susz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni (z toermoobiegiem) przez około 25 minut. Następie wysuszoną bezę wyjmij z piekarnika, odstaw do wystudzenia.
Na tacce rozłóż arkusz papieru do pieczenia. Tackę z papierem przyłóż do góry bezy i odwróć blaszkę do góry dnem. Zdejmij blaszkę i odklej z góry papier do pieczenia.
Truskawki umyj, usuń szypułki, owoce pokrój na ćwiartki.
W wysokim naczyniu ubij słodką śmietankę z kremem mascarpone i cukrem pudrem. Odłóż 3 łyżki kremu do dekoracji, pozostałą część kremu rozsmaruj na wystudzonej bezie. Zostaw po bokach około 2-3 cm marginesu. Następnie wyłóż na górę pokrojone truskawki (zostaw około 3-4 truskawki do dekoracji).
Zwiń roladę w rulon zaczynając od krótszego boku. Krem przeznaczony do dekoracji przełóż do szprycy. Udekoruj roladę kremem i truskawkami pokrojonymi w ćwiartki.