Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza roladka jaką robię, super delikatna, puszysta. Na taką pogodę jak za oknem idealna do kawki :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Robimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Jak wystygnie nam rolada, rozpuszczamy galaretkę ja miałam wiśniową w 150 ml gorącej wody. Gdy nam przestygnie ale będzie jeszcze wodnista, ubijamy śnieżkę na zimnym mleku. Pod koniec dolewamy naszą galaretkę. Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i ponownie ją zwijamy. Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.