Do góry

Desery Przepis na:

Rolada biszkoptowo-jabłkowa.

Rolada biszkoptowo-jabłkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 16642

Dodano:

Odsłon: 2486

Pyszna rolada,winna od jabłek i galaretki,serdecznie polecam:)

Składniki

  • NA BISZKOPT
  • jajka 5szt
  • cukier 4 łyżki
  • mąka 5 łyżek
  • pr.do pieczenia łyżeczka
  • jabłka uprażone 1litr
  • galaretka malinowa
  • Biała czekolada tabliczka
  • masło płaska łyżka
  • mleko 4-5 łyżek
  • posypka dekoracyjna
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada biszkoptowo-jabłkowa.

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt,po upieczeniu jeszcze ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia.

    Jabłka uprażone dać do rondla i podgrzać,do gorących wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia.

    Zimny biszkopt rozwinąć ,rozsmarować wystudzone jabłka (ale nie bardzo zimne,bo stężeją i nie rozsmarujemy)

    Zawinąć roladę.

    W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę,wcześniej dając masło,potem czekoladę i mleko.Mieszać do rozpuszczenia składników.Ciepłą polewę wylać na roladę.
    Posypać po wierzchu posypką.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń