Do góry

Desery Przepis na:

Rolada borówkowo-miętowa.

Rolada borówkowo-miętowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1026 Ocena: 21380

Dodano:

Odsłon: 142

Lekka i bardzo smaczna,serdecznie polecam:)

Składniki

  • NA BISZKOPT
  • 7 jajek,6 łyżek cukru ,7 łyżek mąki tortowej ,1/2 łyżeczki pr.do pieczenia.
  • serek mascarpone
  • 180ml śmietanki 30%
  • 250 g borówki amerykańskiej -zblendowane
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 70ml nalewki miętowej
  • 3 śmietan-fix
  • 100g borówki amerykańskiej ,100g czerwonej porzeczki winogrono -do dekoracji
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada borówkowo-miętowa.

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt na dużej blasze z piekarnika.
    Gorący zawinąć w ściereczke i zostawić do wystygnięcia.

    Zrobić krem borówkowy.
    Borówki 250 g zblendować.Serek mascarpone wymieszać z ubitą śmietanką z cukrem pudrem.
    Dodać zblendowane borówki,nalewkę miętową oraz śmitan-fixy.
    Wszystko dokładnie zmiksować aż krem zgęstnieje.

    Biszkopt rozłożyć,nałożyć krem równo rozsmaować,krajem dać porzeczki.
    Zawinąć roladę,posmarować z wierzchu i po bokach.
    Udekorować owocami i dać do lodówki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń