Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35797
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1233
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6093
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35797
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1233
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6093
        
        Składniki
Białka jajek ubić z cukrem, połączyć delikatnie z żółtkami i wymieszać ostrożnie z obiema mąkami.
Masę rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem i upiec w nagrzanym do 220 C piekarniku na złoty kolor.
Od razu po upieczeniu cisto wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin- ciasto zwinąć.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć na puch odłożyć 3 łyżki, dodawać schłodzoną czekoladę cały czas ucierając.
Ciasto rozwinąć i posmarować część kremu, zwinąć roladę, obłożyć ją pozostałym kremem.
3 łyżki masła połączyć z cukrem pudrem. Ciasto dekorować białym kremem, wisienkami i listkami czekoladowymi.