Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne biszkoptowe ciasto i lekka masa----pycha
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 64
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 785
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 64
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 785
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaj stopniowo cukier , a następnie po jednym żółtku. Następnie dodaj do masy jajecznej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Przełóż ciasto na blachę o wymiarach 30x40 cm. (miałam taką dodaną do piekarnika) Piecz 12-14 min .
Gorące, upieczone ciasto przełóż na czystą ściereczkę wyłożoną kawałkiem papieru do pieczenia, tak aby stary papier znalazł się na górze. Delikatnie oderwij papier od ciasta. Jeszcze gorące ciasto zawiń wzdłuż dłuższego boku (razem z papierem) formując roladę. Zawiń w ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.
Krem Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie zmiksuj z serkiem mascarpone. Ostudzoną roladę delikatnie rozwiń i przesmaruj kremem. Wyłóż owoce i zawiń ciasno ciasto. Owiń je w ściereczkę i wstaw do lodówki na kilka godzin.