Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Mąkę mieszam z kakao i proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijam z cukrem, dodaję mąkę wymieszaną z kakao i mieszam.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wyrównuję.
Ciasto piekę 12-15 minut w 180 st. C.
Gorące ciasto szybko wykładam na wilgotną ściereczkę, odklejam papier, kładę go na cieście i roluję.
Pomarańcze obieram, dzielę na cząstki i osuszam.
Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze śmietanką
Zdejmuję z ognia i studzę, dodaję partiami serek, mieszając łyżką.
Wystudzoną roladę rozwijam i smaruję połową kremu.
Na kremie rozkładam cząstki pomarańczy i przykrywam resztą masy kremowej.
Całość roluję i wstawiam do lodówki.