Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna wersja rolady z tak zwanych ekspresowych. Już kiedyś robiłam kilka wersji.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4166
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 180
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 694
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3537
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4166
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 180
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 694
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3537
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 725
Składniki
Jagody zalać winem i namoczyć. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i cienko posmarować wierzch masłem lub margaryną. Na papier wyłożyć pokrojone jabłka oraz posypać płatkami migdałowymi i jagodami goji ( część zostawić do dekoracji ). W misce robota umieścić białka, ubijać je chwilę a potem dodać oba cukry. Ubijać piane na sztywno potem dodawać po jednym żółtku. Go puszystej piany jajecznej dodawać porcjami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą. Mieszać na najmniejszych obrotach i gotowe ciasto wyłożyć na owoce. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 - 30 minut. Gotowe ciasto razem z blachą wyjąć z piekarnika, położyć na cieście ściereczkę i dodatkowo można położyć coś płaskiego co ułatwi nam obrócenie blachy. Uważając aby się nie poparzyć odwrócić wszystko, zdjąć papier i pomagając sobie ściereczką zwinąć roladę. Razem ze ściereczką zostawić roladę do wystudzenia. Gdy rolada stygnie z cukru pudru i śmietanki wymieszać polewę. Roladę odwinąć ze ściereczki, położyć ją na talerz i polać polewą. Na sam koniec udekorować odłożonymi jagodami goji i płatkami migdałowymi.