Do góry

Desery Przepis na:

Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z łososiem"

Składniki

  • 15 dag liści szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • łyżka tartego parmezanu
  • 12 dag twarogu
  • łyżka mąki
  • 100 ml śmietany
  • 25 dag plastrów wędzonego łososia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak sparz wrzątkiem i zlej zimną wodą. Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz, żółtka, parmezan oraz mąkę. Mieszankę podgrzej, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia i wrzuć ubite białko. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut w temp. 180° C. Ciasto schłodź i przełóż na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w plastry.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń