Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować roladę z bitą śmietaną, oraz krótki film.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Przy pomocy ręcznego elektrycznego robota utrzeć żółtka z połową cukru na puszystą masę.
Z białek ubić sztywną pianę , dodając powoli pozostały cukier. Ubita pianę przełożyć do wcześniej masy z żółtek.
Mąki wymieszać z kakao wsypać po brzegach miski i dokładnie wymieszać.
Dużą blachę ok 30x35 cm wyłożyć pergaminem.
Ciasto biszkoptowe rozprowadzić równomiernie na papierze.
Włożyć blachę do piekarnika na środkowy poziom i piec przez 8-10 minut.
Upieczony biszkopt przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy w rulon. Jak ostygnie delikatnie rozwijamy, dajemy ulubiony krem i ponownie zwijamy.
Śmietanę z dodatkiem cukru i śmietan fixu ubić na sztywno odłożyć na chwile do lodówki. Po schłodzeniu zwijać roladę posypując gorzką czekoladą.
Gorzka czekolada doskonale się nadaje do słodkich deserów. Dobrze się ja trze bo nie rozpuszcza się szybko w rękach, oraz nie kruszy się podczas tarcia na tarce.
Startą czekoladą posypać przed zwinięciem bitą śmietanę. Oraz po obłożeniu śmietana mocno posypać czekoladą. Rolada jest naprawdę pyszna , można nawet ją nazwać Rolada z bitą śmietana i czekoladą.
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 8179
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2476
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 319
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 66
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 709
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 2476
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 319
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 66
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 709
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Przy pomocy ręcznego elektrycznego robota utrzeć żółtka z połową cukru na puszystą masę. Z białek ubić sztywną pianę , dodając powoli pozostały cukier. Ubita pianę przełożyć do wcześniej masy z żółtek. Mąki wymieszać z kakao wsypać po brzegach miski i dokładnie wymieszać. Dużą blachę ok 30x35 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto biszkoptowe rozprowadzić równomiernie na papierze. Włożyć blachę do piekarnika na środkowy poziom i piec przez 8-10 minut. Upieczony biszkopt przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy w rulon. Jak ostygnie delikatnie rozwijamy, dajemy ulubiony krem i ponownie zwijamy.
Śmietanę z dodatkiem cukru i śmietan fixu ubić na sztywno odłożyć na chwile do lodówki. Po schłodzeniu zwijać roladę posypując gorzką czekoladą. Gorzka czekolada doskonale się nadaje do słodkich deserów. Dobrze się ja trze bo nie rozpuszcza się szybko w rękach, oraz nie kruszy się podczas tarcia na tarce. Startą czekoladą posypać przed zwinięciem bitą śmietanę. Oraz po obłożeniu śmietana mocno posypać czekoladą. Rolada jest naprawdę pyszna , można nawet ją nazwać Rolada z bitą śmietana i czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 92
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 243