Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z kaczki"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Usuń kości z kaczki w taki sposób, by powstał jak największy płat mięsa ze skórą. Wyłóż je na drewnianą deseczkę i rozbij przez folię spożywczą.
Natkę posiekaj, bułki pokrój w kostkę. wrzuć do miski. Dodaj jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i roztopione masło. Wymieszaj.
Na oprószonym solą i pieprzem płacie mięsa połóż plastry boczku i farsz, a potem pokrojone pory i czosnek. Zwiń i zwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do formy, posyp kminkiem, obłóż tymiankiem i podlej wodą. Piecz około 70 minut w temperaturze 190 stopni C do miękkości.Źródło: Tele Tydzień