Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z kaczki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Usuń kości z kaczki w taki sposób, by powstał jak największy płat mięsa ze skórą. Wyłóż je na drewnianą deseczkę i rozbij przez folię spożywczą.
Natkę posiekaj, bułki pokrój w kostkę. wrzuć do miski. Dodaj jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę i roztopione masło. Wymieszaj.
Na oprószonym solą i pieprzem płacie mięsa połóż plastry boczku i farsz, a potem pokrojone pory i czosnek. Zwiń i zwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do formy, posyp kminkiem, obłóż tymiankiem i podlej wodą. Piecz około 70 minut w temperaturze 190 stopni C do miękkości.Źródło: Tele Tydzień