Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta rolada zawsze się udaje, smakuje wybornie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1137
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4782
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1429
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1137
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4782
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1429
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze ponownie zmiksować. Następnie dodać matchę rozpuszczoną w mleku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać przygotowane ciasto i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę i pozostawić do ostygnięcia. Wykonanie masy i składanie rolady: Galaretki rozpuścić w ½ litrze przegotowanej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżki ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać ostudzoną galaretkę i dokładnie ubić .Ostudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć w rulon, i szczelne zawinąć folią i odstawić do lodówki najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO.