Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta rolada zawsze się udaje, smakuje wybornie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze ponownie zmiksować. Następnie dodać matchę rozpuszczoną w mleku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać przygotowane ciasto i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę i pozostawić do ostygnięcia. Wykonanie masy i składanie rolady: Galaretki rozpuścić w ½ litrze przegotowanej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżki ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać ostudzoną galaretkę i dokładnie ubić .Ostudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć w rulon, i szczelne zawinąć folią i odstawić do lodówki najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO.