Do góry

Desery Przepis na:

Rolada z twarogiem i malinami

Rolada z twarogiem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2291

Dodano:

Odsłon: 405

Ekspresowy serowo owocowy deser.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 2 opakowania
  • Ser biały - 500 g
  • Jajka - 3 szt.
  • Cukier puder - 150 g
  • Margaryna - 1/2 kostki
  • Budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Rum - 20 ml
  • Starta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
  • Maliny - 400 g
  • Białko - 1 szt. - do posmarowania
  • Cukier puder - do posypania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny i rum - miksujemy. Dodajemy twaróg rozbity widelcem - całość dokładnie mieszamy.

    Maliny płuczemy i zostawiamy by obciekły z wody.

  2. Na ciasto francuskie wykładamy masę serową (2 ciasta - 2 rolady) - zostawiając po kilka centymetrów z każdej strony bez masy, by przy zwijaniu masa nie wyciekała, a brzegi dobrze się złączyły. Na masie układamy maliny. Krótsze boki zawijamy do środka, a następnie dłuższe boki łączymy ze sobą i dobrze sklejamy. Wierzch rolady smarujemy białkiem. Pieczemy w 200-210 stopniach 25-30 minut - aż wierzch zrobi się złotobrązowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń