Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy serowo owocowy deser.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22719
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15082
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4824
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22719
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15082
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4824
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny i rum - miksujemy. Dodajemy twaróg rozbity widelcem - całość dokładnie mieszamy. Maliny płuczemy i zostawiamy by obciekły z wody.
Na ciasto francuskie wykładamy masę serową (2 ciasta - 2 rolady) - zostawiając po kilka centymetrów z każdej strony bez masy, by przy zwijaniu masa nie wyciekała, a brzegi dobrze się złączyły. Na masie układamy maliny. Krótsze boki zawijamy do środka, a następnie dłuższe boki łączymy ze sobą i dobrze sklejamy. Wierzch rolady smarujemy białkiem. Pieczemy w 200-210 stopniach 25-30 minut - aż wierzch zrobi się złotobrązowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i malinami.