Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne i orzeźwiające (dzięki świeżym owocom) ciasto na każdą okazję.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Ubijać je z odrobiną soli. Kiedy piana zmieni barwę na białą, dodawać po łyżce cukru aż do wyczerpania. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie dodawać po jednym żółtku i obie mąki zmieszane i przesiane z proszkiem . Na końcu wlać gorącą wodę i całość dokładnie wymieszać szpatułką. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem (Tę, z wyposażenia piekarnika). Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 20 minut. Wyjąć razem z papierem i zwinąć w rulon.Dodatkowo owinąć ściereczką. Odłożyć do ostygnięcia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, dodać serek a na końcu sok z cytryny. Rozwinąć pierwszy, zwinięty biszkopt. Rozsmarować połową ubitej śmietany na całej powierzchni. Rozsypać malinki i zwinąć ponownie. Umieścić w lodówce na 2 godziny. Podobnie zrobić z drugim biszkoptem, smarując go resztą bitej śmietany. Na śmietanie rozsypać owoce winogronu.Zwinąć razem z papierem i także umieścić w lodówce na dwie godziny. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.