Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne i orzeźwiające (dzięki świeżym owocom) ciasto na każdą okazję.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 802
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 802
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.Ubijać je z odrobiną soli. Kiedy piana zmieni barwę na białą, dodawać po łyżce cukru aż do wyczerpania. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Następnie dodawać po jednym żółtku i obie mąki zmieszane i przesiane z proszkiem . Na końcu wlać gorącą wodę i całość dokładnie wymieszać szpatułką. Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem (Tę, z wyposażenia piekarnika). Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 20 minut. Wyjąć razem z papierem i zwinąć w rulon.Dodatkowo owinąć ściereczką. Odłożyć do ostygnięcia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, dodać serek a na końcu sok z cytryny. Rozwinąć pierwszy, zwinięty biszkopt. Rozsmarować połową ubitej śmietany na całej powierzchni. Rozsypać malinki i zwinąć ponownie. Umieścić w lodówce na 2 godziny. Podobnie zrobić z drugim biszkoptem, smarując go resztą bitej śmietany. Na śmietanie rozsypać owoce winogronu.Zwinąć razem z papierem i także umieścić w lodówce na dwie godziny. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.