Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosołek z makaronem po 1. roku"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3292
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż je do 1 l lekko osolonej wody i gotuj przez około pół godziny.
Następnie do wywaru dodaj obraną oraz umytą włoszczyznę i gotuj, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Wyjmij z zupy ugotowane mięso, a wywar przecedź przez sitko.
Oddzielnie ugotuj makaron. Jeśli nitki są długie, przed włożeniem do garnka pokrój lub połam je na mniejsze kawałki.
Porcję ugotowanego rosołu wlej na miseczkę, dodaj do niej makaron oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość posyp koperkiem.Źródło: Mam dziecko