Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, aromatyczna czekolada na gorąco.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8515
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2988
Polecam.
Odsłon: 1759
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8515
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2988
Polecam.
Odsłon: 1759
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając aż mleko i śmietana zaczną się gotować. Dodajemy przyprawy oraz posiekaną czekoladę i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż czekolada całkiem się rozpuści. Mieszamy jeszcze raz do uzyskania gładkiej, kremowej masy. Można podawać z bitą śmietaną, posypać kakao lub cynamonem.