Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, aromatyczna czekolada na gorąco.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając aż mleko i śmietana zaczną się gotować. Dodajemy przyprawy oraz posiekaną czekoladę i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Zestawiamy z ognia. Czekamy aż czekolada całkiem się rozpuści. Mieszamy jeszcze raz do uzyskania gładkiej, kremowej masy. Można podawać z bitą śmietaną, posypać kakao lub cynamonem.