Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na śniadanie lub deser
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 599
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 164
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 599
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 164
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół. Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty. Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.
Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
SMACZNEGO !!!