Do góry

Desery Przepis na:

Rożki francuskie z czekoladą

Rożki francuskie z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 151

Dodano:

Odsłon: 540

Świetne na śniadanie lub deser

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół.

    Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty.
    Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.

  2. Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

  3. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń