Desery Przepis na:
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Czekoladę dzielimy na tafelki, które kroimy lub łamiemy jeszcze na pół.
Ciasto francuskie od razu po wyjęciu z lodówki dzielimy na cztery prostokąty, a następnie kroimy je po przekątnej na trójkąty.
Na każdy trójkąt, po stronie podstawy układany kilka kawałków czekolady (2 -3 kawałki). Trójkąty zaczynamy zwijać od strony na której jest czekolada. Po zwinięciu lekko zginamy tworząc kształt rożków.
Rożki smarujemy wodą i posypujemy cukrem waniliowym. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
SMACZNEGO !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 09 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Proste a cieszy podniebienie:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz